Sådan foretages en gulvafslibning

Før et trægulv kan efterbehandles med lak eller lud, skal den gamle overfladebehandling fjernes først. Til det skal man bruge en gulvslibermaskine som man kan leje i ethvert byggemarked. I byggemarkedet kan man også leje en håndholdt kantsliber, der benyttes til afslibning i hjørner, langs paneler, i døråbninger og andre svært tilgængelige steder. Både gulvslibermaskinen og kantsliberen har et vakuum- og støvposesystem for at minimere mængden af slibestøv, der bliver tilbage.

En elektrisk gulvsliber har en stor roterende tromle, der jævnt fjerner den gamle overfladebehandling - vel at mærke kun hvis man bruger den rigtige type af sandpapirkvalitet og iøvrigt betjener slibemaskinen korrekt. Byggemarkedet har de tre kvaliteter af sandpapir, du har brug for til en vellykket afslibning af gulvet: groft, medium og fint. For en sikkerheds skyld skal man bære en støvmaske samt øjen- og ørebeskyttelse.

Når man er færdig med at slibe, skal man fylde alle sprækker og revner i gulvet. Brug en træspartelmasse og en bred kniv til at udfylde eventuelle huller. Lad spartelmassen tørre i henhold til pakkens anvisninger, og slip derefter områdene let med hånden med medium eller fint sandpapir.

Når man har afsluttet al slibning, skal man fjerne alt støv fra gulvet, væggene og alle andre steder, hvor støvet har fundet vej (herunder dig selv). Tør en gang væggene og listerne for at få støvet ned på gulvet, og brug derefter en fugtig klud på listerne for at fjerne eventuelle rester. Det gøres for at undgå, at glemt støv drysser ned på gulvet senere, når den nye overflade tørrer. Lad støvet sætte sig, og støvsug derefter. En standard støvsuger med et støvfilter gør udslaget.

Når man har støvsuget, skal man tørre hele gulvoverfladen med et specielt klæde, et voksimpregneret stykke tøj, designet til at opsamle og holde på støvrester. Planlæg at bruge flere klædestykker - De må ikke bruges ud over kludenes støvholdekapacitet.

Typer af efterbehandling til et trægulv

Den efterbehandling, du vælger, afhænger af det udseende, du ønsker på dit gulv. Holdbarhed er også et problem. Dine valg er

Ideelt set ønsker du at forsegle gulvet samme dag som du slutter med slibning for at forhindre, at den åbne træoverflade optager fugt. For at opnå de bedste resultater skal du anvende en forsegler. Sørg for at anvende det jævnt, og brug nok til at dække hele overfladen. Men vær forsigtig med ikke at anvende for meget. Overskydende fugt suges ikke ned i træet - det samler sig på overfladen. Hvis du ikke fjerner det, efterlader det et grimt, grimt sted.

Gulvreparation og lakering

Du har måske selv tænkt på at færdiggøre din reparation af trægulve. Sandheden er, at lakering eller reparation af trægulve er et tidskrævende og støvfyldt job. Hvis dit gulv ikke er korrekt efterbehandlet, kan man muligvis ødelægge sine gulve, hvilket fører til, at man bliver nødt til at købe nyt gulv. Afslibning og efterbehandling af et slidt trægulv omfatter mange trin, fra en fuld inspektion (for at sikre, at dit gulv stadig er solidt) til farvning og påføring af efterbehandlingsprodukter. Hvis du hyrer en gulvekspert, til at udføre arbejdet, kan du være sikker på, at dine gulve ser ud som nye, mens du selv undgår alt arbejde med støv og støj. Når det kommer til renovering og efterbehandling af trægulve, ønsker man at ansætte et team, der har erfaring med alle typer af trægulve.

Få 3 gratis tilbud på gulvafslibning

Start op på din gulvrenoveringssag med det samme, Gulvafslibningsguide.dk kan bistå dig med to-tre total uforpligtende gulvrenoveringstilbud. På denne tilbudsportal tager vi ikke kommision for at løse opgaven med at lokalisere gulvtilbud i Randers - det er nemlig absolut gratis at sende os din gulvafslibningsopgave. Udfyld gulvafsliberformularen i dag, så indhenter vi 3 gavnlige tilbud fra progressive fagfolk. Elias Hovborg, Randers: Jeg fik med det samme tre brandgode gulvoverslag og Randers Gulvservice blev ansat til en opgave vedrørende lakering med silkemat lak i Randers. Meget tilfreds med alt - Fin gulvservice - hurtig tilbagemelding. Efter 2-3 hverdage kontaktes du af de 3 bedste gulvafslibningsvirksomheder med hver deres overraskende pristilbud. Eksempel på vurdering af gulvafslibningssag fra Cathrine Egediusen, Randers vedr. “lakering“: Ingen går forkert i byen med Gulvafslibningsguide.dk. Feedback fra Ruth Bondesgaard, Randers: "Fremragende tjeneste - Ingen problemer med formidling af kontakt til gulvservice. Vi fik endvidere 37 pct i rabat på gulvafslibnings-opgaven". Skaf en godkendt gulvafsliber til at gulvafslibe gamle trægulve i 8900 Randers. Indhent 3 enormt gode gulvafslibnings estimater på eksempelvis lakbehandling, lakbehandling, efterbehandling af trægulve eller efterbehandling af trægulve.