Pantebrevslån og tilstandsrapport

Pantebrevslån og tilstandsrapporten

Ofte ydes pantebrevslån uden at långiver besigtiger den pågældende ejendom. Man kan indhente langt de fleste informationer digitalt, men der ikke noget som en fysisk gennemgang af boligen du ønsker at købe. Derfor anbefaler de fleste pantebrevsselskaber at du eller sælger får udarbejdet en tilstandsrapport for den pågældende bolig. Det er ikke lovpligtigt med en tilstandsrapport i forbindelse med en bolighandel, men det kan være en stor hjælp, både for køber og sælger.

Tilstandsrapporten er en forudsætning for opnåelse af en ejerskifteforsikring, og danner også grundlag for dennes dækning i tilfælde af en fremtidig skadesanmeldelse. Står skaden beskrevet i tilstandsrapporten, vil ejerskifteforsikringen ikke dække udgifter til udbedring af skaden.

Dette har en långiver også in mente, når din låneanmodning behandles. Derfor kan det kun anbefales at du får lavet en tilstandsrapport- det bør ikke koste mere end 4-5.000 kr at få lavet en sådan. Du kan købe en "pakke"" der inkluderer energimærkning og elinstallationsrapport for lige under 9.000 kr.

Pantebrevslånet pris i form af rente og afregningskurs sættes ud fra en lang række faktorer, herunder også boligens stand og værdi, samt risiko for forringelse af værdien. Derfor kan tilstandsrapporten hjælpe dig til bedre lånevilkår.

Tilstandsrapporten giver dig dermed en god sikkerhed ; både i form at bedre mulighed for, at opnå lånefinansiering, og vilkårene for disse. Dertil giver den adgang til få ejerskifteforsikret boligen.