Tømrer tips om trægulve

Forudsætningen for at udføre et godt trægulv er, at underlaget er i orden, herunder at de anvendte underlagsmaterialer har de nødvendige egenskaber.

Strøer og strøsystemer til trægulv

Strøer kan være savskårne, stavlimede eller laminerede træstrøer eller stålhaserede strøer af tyndpladeprofil. Der bør anvendes så lange strøer som muligt, da det bedste resultat opnås med strøer i fuld længde. Strøerne skal være så rette, at deres overflade efter udlægning højst afviger 2 mm på 2 m retholt (højdeafvigelse). Efter udlægning bør der højst være 5 mm sideværts afvigelse fra rethed målt med 2 m retholt, målt på den hule side af strøen. Strøerne må ikke vride mere end, at de ved løs udlægning, med den ene ende fastholdt mod gulvet. højst gaber 2 mm pr. 2 m strølængde ved et hjørne i modsatte strøende.

For en strø på f.eks. 3.9 m svarer det til at vridningen højst medfører et gab på ca. 4 mm. Det bedste resultat opnås, hvis fugtindholdet i strøerne ved lægningen svarer til bræddernes. Dette reducerer bl.a. problemer med knirken. Fugtindholdet i strøerne må ved lægning ikke være over 11 C/r. Det betyder, at gennemsnittet af de målinger, der foretages, højst må være 11 C/r. Der bør ikke forekomme enkeltresultater højere end 13 C/r. Målingerne bør foretages af en tømrer. Disse krav vil normalt lettest kunne opfyldes ved at anvende laminerede strøer. Strøer i lamineret træ (LVL) skal have en bredde på mindst 40 mm og ?nerfladen skal ligge vandret. Herved sikres fastgørelsen af gulvbrædderne, og risikoen for flækning af strøen i forbindelse hermed nedsættes. Strøerne leveres i længder på indtil 6,6 m. som normal lagervare.

Laminerede strøer til trægulv

Strøer i lamineret træ er mere stabile og ensartede end strøer i massivt træ. Laminerede strøer leveres i længder på indtil 3,9 m som normal lagervare. Større længder op til 4,8 m kan normalt leveres på bestilling, Strøerne skal være skarpkantede (uden vankant) og have en bredde på mindst 45 mm. Strøerne bør mindst være høvlet på den side, som vender op mod gulvbrædderne, og helst tykkelseshøvlet (egaliseret). Strøerne skal være af en kvalitet, så krav til knaster svarer til sorteringsklasse T1 for nåletræ iht. DS/INSTA 142. En professionel tømrer kan evt. hjælpe med at tyde disse koder.

Det betyder, at enkelt knaster højst må udgøre 1/3 af tværsnitsarealet og knastgrupper højst 1/2 af tværsnitsarealet. Strøerne leveres også som et strøsystem udført af høvlet og rettet styrkesorteret nåletræ med justerbare plastfødder (skruer), med eller uden trinlydsdæmpende bøsninger. Strøer af lamineret træ skal mindst overholde de samme kvalitetskrav, som stilles til savskårne strøer under et trægulv. Strøer i stål bør mindst overholde de samme krav til styrke og stivhed, som gælder for træbaserede strøer, for at sikre stabile gulve. Strøerne leveres som et strøsystem med justerbare fødder og kan have indbygget trinlydsdæmpning.

Opklodsninger af trægulv

Opklodsninger til strøer, kan udføres af:

Spar penge på en godkendt og effektiv tømrer i 4600 Køge. Det tager under 7½ minut at udfylde opgaven i tilbudsformularen. Styr uden om amatør firmaer - Anvend den gratis service Billighaandvaerker.dk i stedet.

Spar både besværet og penge (op til 29%) på 3 fine bæredygtige pristilbud. Det er gratis at sammenligne priser på tømrerarbejde online og sikre sig i nærheden af 29% i flot rabat. En 100 pct gratis og seriøs tømrerhjælp med priser, der varmer i budgettet.

Få en specialist, der kan påtage sig din tømreropgave i 4600 Køge. Det kan undertiden være lige lovlig kringlet, selv at finde en lokal energisk tømrer i Køge eller Næstved. Billighaandvaerker.dk påtager sig at fremsende gratis 3 perfekte tilbud på dit tømrer problem i Køge eller Næstved fra grundige lokale tømrerfirmaer.